Walonia Horizon – 2018 tykein uutuus lisävalo

Walonia Horizon – 2018 tykein uutuus lisävalo

Kohta saapuu jälleen pimeät ja moni harkitsee uusien valojen asentamista. Tarjontaa on nykyään enemmän kuin koskaan. Ei eletä enään siinä ajassa kun kaupan hyllyt notkuu niitä pyöreitä halogeenivaloja.

Nyt löytyy pyöreää, soikeaa, kulmikasta, laatikkoa, sekä KAAREVAA walonia horizon -valaisinta.

Mikä sitten sopisi itselle?

Käyttökohteita on monia, joku haluaa pitkää kantamaa mutta kapeaa valokeilaa. Toiset haluaa leveän valokeilan mutta ei tarvitse pituutta.

Nyt katsotaan tarkemmin tämän vuoden ennakkosuosikkia, Walonia Horizonia.

Walonia Horizon on KAAREVA LED-lisävalopaneeli. 8x15W Osramin ledit tuottavat noin 8000lm(mitattu) valoa.

Miksi kaareva?

Kaarevalla muodolla saadaan aikaan sopiva valokuvio säilyttäen valoteho. Ei rihloja linssissä, vaan se on täysin suora.

Maahantuoja ylisti valoa jo ennen saapumistaan, ja tottakai vähän varovaisesti sitä odoteltiinkin. Mutta, kun ensimmäiset testit on saatu, on lopputulos kyllä todella hyvä tässä hintaluokassa.

Valokeila on juuri sopivan leveä, käytännössä penkere on valaistuna heti siltä matkalta johon ajaessa kerkiäisi reagoimaan. Ja pituus, noh sanotaanko näin että valoa sitten riittää kyllä sen verran pitkälle että jos jarruttaa ei kerkiä, niin autosta on joku vienyt jarrut.

Pakkauksen sisältö ja tekniset ominaisuudet on todella hyvät. Yksi esimerkki on ylätuet joita näihin valoihin kannattaa laittaa jotta valokuvio ei tärise epätasaisella tiellä(lue suomen teillä).

Yleensä se sama ongelma on siinä että mihin sen kiinnittää valaisimessa. Joutuu kenties aina poraamaan reijän johonkin ja toivomaan ettei valo hajoa. Nyt on toisin.

Pakkauksessa on mukana ylätuet sekä liukuva kisko sen kiinnittämiseen valoon.

Valaisimessa on kisko johon voi portaattomasti säätää ylätuen kiinni haluamaansa kohtaan, todella hyvä ratkaisu!

 

Valaisimen kiinnitys esim. kilven taakse telineeseen onnistuu helposti. Niin ikään alareunassa on portaattomat jalat joilla asennus onnistuu monenlaisiin kohteisiin ilman erillisten telineiden rakentelua.

Kiinnitystarpeissa on myös pelkät päätykiinnikkeet jotka on sen verran tukevaa tekoa että kestää varmasti pienet kolhutkin.

 

 

Yhteenveto:

Valaisin maksaa tarjouksessa kirjoitushetkellä 329€. Se on sinänsä paljon rahaa. Mutta, jos sen avulla pystyt reagoimaan yhteen mahdolliseen eläinkolariin tai muuhun yllättävään tilanteeseen, se on maksanut itsensä moninkerroin takaisin.

Markkinoilla on monia valaisimia, mutta harva alle 500€ LED-lisävalo pystyy kaatamaan Horizonia valotehossa tai teknisissä ratkaisuissa.

Valo on kookas ja painava, mutta kun pimeällä vaihtaa pitkät valot päälle, unohtuu kaikki vaiva mitä asennuksesta koitui.

Jos siis etsit autoosi lisävaloa, ja olet valmis käyttämään siihen hieman rahaa, Walonia Horizon on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ratkaisu!

 

WALONIA HORIZON 2018 vuoden uutuus!

Jaa kirjoitus: