Yleistä tietoa Japan Racing vanteista

Japan Racing vanteet, eli JR vanteet, on Suomessa ja Euroopassa varsin yleinen vannemerkki. Sitä käytetään paljon myös erilaisissa kilpailuissa kuten drifting- ja rata-ajossa. Syynä suosioon katuautoissa ja kilpa-autoissa on mm. moneen makuun soveltuvat vannemallit, edullinen hinta, sekä erinomainen hinta/laatusuhde.

Erityisen hyvä piirre JR-vanteissa on muokattavat/customoitavat pulttijaot sekä varsin vapaasti valittavat ET-mitat. Vuodesta 2018 alkaen joitakin vannemalleja on saanut myös itse määrittelemänsä kokoisella keskireiällä.

Vanteet24.fi oli Euroopan suurimpia Japan Racing -vanteiden jälleenmyyjiä vuonna 2019. Julkaisimme vuonna 2019 myös muualle kuin Suomeen kohdistetun verkkokaupan Japan Racing -vanteille https://jrcarwheels.com.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa?
Miten tilaan vanteet?
Muita kysymyksiä ja vastauksia.

Mitä customointi tarkoittaa?

Ensinnäkin vanteen Pulttijako

Vanteet joiden nimessä on sana ”blank”, tarkoittaa sitä että se on vain vanneaihio johon porataan tilauksesta haluttu oma pulttijako, siis vain yksi sellainen. Custom vanteita ei voida tehdä tuplajaolla.

Custom-vanteiden tuotesivulla on oma tekstikenttä, johon haluttu pulttijako kirjoitetaan. Blank -vanne porataan halutulle pulttijaolle tilauksen jälkeen.

Tuotesivulla on kerrottu aina kunkin tuotteen mahdolliset pulttijaot. Vanteiden muoto ei aina mahdollista kaikkia mahdollisia jakoja, mutta yleisimmät jaot kuten 4×100 tai 5×112 on mahdollista tehdä suurimpaan osaan custom-vanteita.

Huom! Custom vanteilla ei ole missään tilanteessa vaihto- tai palautusoikeutta koska vanteet tehdään asiakkaan oman mitoituksen ja toiveen mukaisesti. Tästä syystä mitoitus ja sopivuus autoosi kannattaa selvittää ja varmistaa etukäteen. Tietenkin jos tuotteessa on selkeä valmistusvirhe, korvaamme tai vaihdamme tuotteet.

 

Custom ET ?

Mikä ihmeen ET? Ehkä kuva selittää tämän parhaiten:

ET / Offset = Etäisyys vanteen kiinnityslaipasta vanteen keskilinjaan millimetreissä.
Positiivinen offset: Kiinnityslaippa on ulompana kuin vanteen keskilinja, kuten oikeanpuoleisessa vannekuvassa.
Offset 0: Kiinnityslaippa on linjassa vanteen keskilinjan kanssa, kuten keskimmäisessä kuvassa.
Negatiivinen offset: Kiinnityslaippa on sisempänä kuin vanteen keskilinja, kuten vasemmanpuoleisssa kuvassa.

Eli toisinsanoen, mitä SUUREMPI ET-mitta on -> Sitä sisempänä autossa vanne on.

PIENEMPI ET tuo vannetta enemmän ulospäin autosta.

Jos tuotteen nimessä on mainittu esim. ”ET20-40” tällöin se tehdään tilaustyönä millilleen sillä et:llä kuin haluat.

Tuotesivulla on kerrottu kaikki mahdolliset ET-lukemat ja customoitavissa vanteissa on myös oma tekstikenttä johon voit kirjoittaa haluamasi mitan. Tällöin vanne valmistetaan juuri haluamallesi pulttijaolle ja ET-lukemalle.

Huom! Custom-vanteilla ei ole missään tilanteessa vaihto tai palautusoikeutta koska ne tehdään asiakkaan mitoituksen ja toiveen mukaisesti. Jos tuotteessa on valmistusvirhe, olemme toki velvollisia korvaamaan/vaihtamaan tuotteet.

 

Muuta tietoa Japan Racing vanteista

Meiltä kysytään monesti samoja kysymyksiä koskien JR-vanteita.

Tässä niitä muutamia:

Mikä on toimitusaika?

Toimitusaika on kerrottu tuotesivulla, kaikki tiedot on lähes reaaliajassa ja vain harvoin törmäämme siihen että varastosaldo ei pidä paikkansa.

Vanteiden toimitusaika on yleisesti yksi viikko, ja mittojen mukaan tehdyillä custom-vanteilla 2-2.5 viikkoa.

Vaikuttaako ET concaveen?

Ei. Japan Racing vanteissa vain leveys vaikuttaa concaven määrään. ET ei vaikuta siihen.

Voinko tilata custom vanteet kahdella pulttijaolla?

Ei, et voi. Custom vanteet on muotitettu niin että niihin on mahdollista porauttaa vain yksi pulttijako.

Voinko tilata ET35 vanteet ja sorvata siitä itse 5mm pois jotta saan ET40, jos sellaista vannetta ei ole saatavilla?

Kyllä. Tuotetakuu ja riski meidän osalta poistuu kaikissa tilanteissa tällä toiminnalla, mutta ET:n muutos sorvaamalla on periaattessa mahdollista.

Käykö oman auton alkupeäriset pultit tai mutterit JR-vanteisiin?

Mahdollisesti. Pultinreijän halkaisija on lähes kaikissa vannemalleissa vain 23mm. Voit mitata oman autosi pultit/mutterit, ettei kanta ole enempää kuin 23mm avaimen kanssa. Jos on enemmän, suosittelemme tilaamaan JR:n omat pultit tai mutterit jotka ovat vain 20mm. Ne toimitetaan aina sarjana ja oman avaimen kera.

Miksi sama vanne ja sama värikoodi näyttää joskus kuvissa täysin eriväriselle jos vertaa esim. kapeempaa vannetta?

Tähän vaikuttaa valokuvauksessa käytty valaistus. Jotkut kuvat saattaa olla vanhempia kuin toiset joten eroja voi olla. Jos tuotteen nimessä on sama värikoodi esim. ”Hiper Black” tai ”Silver machined”, silloin ne on samanväriset vaikka tuotekuva voi hieman poiketa jostain toisesta tuotekuvasta.

Japan Racing vanteiden jälleenmyynti

Kyllä, kauttamme yrityksesi saa suositus Japan Racing -vanteet myös jälleenmyyntiin. Ota yhteyttä asiakaspalveluun.