You are currently viewing LED-lisävalojen asennus autoon – can väyläiset

LED-lisävalojen asennus autoon – can väyläiset

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Lisävalot

LED-lisävalot ja varsinkin ”pötköt, palkit, led-barit” eli yleisesti LED-lisävalopaneelit yleistyvät suomessa kovaa tahtia. Niiden asennus on yleensä helppoa, ja leveiden, matalien lisävalopaneelien etuna on helppo asennettavuus myös piiloon ja upotettuna auton keulamuotoiluun. Autojen asennuksissakin on kuitenkin eroja – lue lisää artikkelistamme!

LED-lisävalojen asennuspaketit

Vanteet24.fi tarjoaa halvimmillaan LED-lisävalon asennuspaketin hintaan 150€, joka sisältää helposti rekisterikilven taakse asennettavan telineen, yleismallisen johtosarjan, LED-valon ylätuet, sekä asennustyöttyöt. Itse lisävalo maksetaan erikseen valinnan mukaan. Edullisimmillaan LED-valon asennus toteutetaan vanhempiin autoihin, joissa valojärjestelmä ei ole CAN-väyläohjattu.

 

LED-lisävalot: CAN-väylä

Jos auto on uudempi, ja valaistus on ohjattu kokonaan ns. CAN-väylää pitkin, vaaditaan myös CAN-väylää lukeva erillinen moduuli. CAN-väylän kanssa yhteensopiva moduuli maksaa 79€ sis alv 24%. Myös lisävalon asennuksen hinta nousee 100 euroa, koska johtotöitä tarvitaan merkittävästi enemmän. LED-lisävalon asentaminen CAN-väyläiseen autoon on huolellisuutta ja tietoa vaativa toimenpide, joka on yleensä syytä jättää ammattimaisen asennusliikkeen tehtäväksi.

Teemme CAN-väyläisten autojen lisävaloasennuksia Jalasjärvellä.

Mitä asennus sitten vaatii tällaiseen CAN-väyläohjattuun autoon?

Auton väylätieto pitää ensin löytää johtosarjasta johon se kytketään. Erillinen moduuli osaa väylästä ”kuunnella” koska tietokone vaihtaa pitkät valot päälle ja se ohjaa sen jälkeen normaalia lisävaloille tarkoitettua relettä joka sytyttää virran lisävaloon.

Toimenpide on yksinkertainen, mutta tietämätön asentaja voi saada myös tuhoa aikaan. Jätä se siis ammattilaiselle jos et tiedä mitä teet.

Olemme toteuttaneet hyvin monipuolisia lisävaloasennuksia. Kysy tarpeisiisi sopiva asennus ja hinta sille.

Ota yhteyttä